0 items - €0.00 0

Over Pupil Sign

HET PUPILTEKEN KAN MEN ZIEN

De optimale periode om bevruchting tot stand te brengen is de periode juist voorafgaand aan en tijdens de ovulatie.

Het endocervicale kanaal gaat open als het bedje van slijmvlies van de baarmoeder ( = endometrium) klaar is en de eisprong gaat komen.

Als een opening van ten minste 3 mm bereikt is kan ovulatie binnen 24 uur plaats vinden. De portio kan ook nog iets verder open gaan, bijvoorbeeld wel tot 4 of 5 mm.

femiscope pupl sign afbeelding

Vanuit de vagina gezien ziet de opening eruit als een rondje gevuld met slijm. Een opening van 3 mm of meer betekent dat men het pupil teken ziet. Het pupilteken verdwijnt tussen 6 en 24 uur nadat de ovulatie heeft plaats gevonden. Om tot een goede beoordeling van het ovuleren te komen wordt geadviseerd dagelijks van dag 8 tot dag 18 zelfonderzoek te doen en de mate van de opening te noteren. Op deze manier, zeker na een aantal cycli,  kan bekend worden waneer meest waarschijnlijk de eisprong plaats zal vinden en dus wat het beste moment voor coïtus of voor kunstmatige inseminatie is.

Vrouwen die reeds kinderen hebben gebaard kunnen de mate van opening minder makkelijk beoordelen omdat de opening na een bevalling niet rond is maar spleetvormig

Afscheiding of het ontstaan van een bloedinkje uit de baarmoedermond of een sterk naar de rug gelegen portio kan het beoordelen van het pupilteken bemoeilijken, zeker als men nog maar aan het begin staat en weinig of geen ervaring heeft met zelfonderzoek. Raadpleeg uw arts zo nodig.

De methode is onderzocht en gepubliceerd in Fertility and Sterility ( 2008 )en zal nog meer geëvalueerd en geëvolueerd kunnen en gaan worden. De winst ten opzichte van bestaande methoden ( temperatuur, beoordeling slijm en van ovulatietesten) is dermate dat we vrouwen met kinderwens met de Femiscope® methode “ more insight “ kunnen bieden.