0 items - €0.00 0

Over Ons

De mensen achter Femiscope

Huisarts Bernhard Klaassen merkte in zijn praktijk dat veel vrouwen het gebruik van een metalen speculum bijzonder onprettig vinden. Zelf vond hij de klassieke eendenbek ook vrij ouderwets en vrouwonvriendelijk. Dokter Klaassen ging daarom op zoek naar betere alternatieven. Hij ontwikkelde de eerste generatie Femiscope®, een kunststof speculum die (huis)artsen en assistenten gemakkelijk in hun praktijk konden gebruiken.

Sinds een aantal jaren

Ervaring vanuit de praktijk

Vanaf 2005 werken verschillende huisartsenpraktijken al succesvol met de eerste generatie kunststof specula van Femiscope®. De ervaring is dat het meer eigentijdse middelen zijn met vormen die beter aansluiten bij de anatomie van de vrouw. Ze zijn alleen (nog) niet geschikt voor thuisgebruik en daar was wel vraag naar. Veel vrouwen willen zélf meer kunnen doen, zelf thuis eenvoudig onderzoek uitvoeren. Op het moment dat het ze zelf uitkomt en op een plaats waar ze zich prettig voelen. Het was dus de hoogste tijd voor een nieuwe, revolutionaire stap.

Sasja Spiertz heeft ruim 20 jaar ervaring met het naar de markt brengen van nieuwe ideeën. Zij heeft technische natuurkunde gestudeerd met als specialisatie apparatuur voor de medische wereld. Ze werkte eerder al bij grote organisaties als Philips en DSM waar ze innovatieve producten ontwikkelde en zich later meer en meer op de bedrijfskunde en communicatiekant richt. Zij ziet grote kansen binnen de huidige trend van empowerment van de patiënt en dan de vrouw in het bijzonder. Het is haar wens om vrouwen te helpen om hun kinderwens te vervullen.

Ronald Kazius zit al 25 jaar in het engineeringsvak en is vanaf het aanpassen van het design in deze tweede generatie met zijn bedrijf betrokken bij het ontwikkelen van het eindproduct Femiscope®.

De nieuwe generatie Femiscope® producten past perfect binnen de groeiende mogelijkheden van eHealth én bij de tendens dat vrouwen steeds later kinderen krijgen.

de eerste indrukken

‘Dit is een portio speculum’

Gynaecoloog

mooi ontwerp, oogt modern en vriendelijk

Huisarts

Nog nastuiters van vier inspirerende presentaties van zorginnovaties tijds dwarsdenkersnetwerk.

Erik Gerritsen

Erik Gerritsen

Secretaris Generaal Min. VWS

Dank voor inspirerende verhaal over Femiscope

Erik Gerritsen

Erik Gerritsen

Secretaris Generaal Min. VWS

inbrengen zonder glijmiddel gaat makkelijk

Huisarts
Na 2000 euro aan ovulatie testen, nu eindelijk zwanger geworden met Femiscope!

Klant

Na 2 jaar in behandeling bij de gynaecoloog, kwamen we met Femiscope erachter dat mijn ovulatie moment toch ietjes eerder lag.

Klant

Jeej wat mooi, Heel charmant!

Huisarts

Wat goed dat je hier beelden mee kunt vastleggen

Gynacoloog
femiscope snel simpel safe

Bredere toepassing in de toekomst

Op dit moment legt Femiscope de focus vooral op het ondersteunen van vrouwen die graag zwanger willen worden. Dankzij het inzicht dat het Femiscope totaalconcept biedt, kunnen ze veel gerichter inspelen op hun vruchtbare moment. Ze hoeven daar niet gelijk voor naar de dokter. En mocht het traject toch langer duren, dan hebben de vrouwen al een waardevol trackrecord opgebouwd dat ze met hun arts kunnen delen.

De Femiscope brengt de vagina heel gemakkelijk en duidelijk in beeld. Voor vrouwen met een kinderwens is dat van belang om de status van de baarmoedermond te kunnen beoordelen, maar ook in andere situaties speelt een beter inzicht een belangrijke rol. Bijvoorbeeld bij infecties, het controleren van spiraaltjes en het cruciale onderzoek naar baarmoederhalskanker. Het team van Femiscope zet zich hier met veel passie voor in.

eHealth en telegynaecologie

Digitale toepassingen in de zorg zijn flink in opkomst en dat is niet voor niets. eHealth staat voor het gebruik van ICT om de gezondheid(szorg) te ondersteunen of verbeteren; het biedt dus nieuwe mogelijkheden en kansen. Binnen de gynaecologie waren er echter nog geen TeleMedicine diensten voor zorg op afstand.

De nieuwste generatie Femicope producten brengen daar nu verandering in, zónder dat het een ingewikkeld technisch verhaal wordt. Femiscope is gemaakt voor de vrouw én dus ook gemakkelijk te gebruiken door elke vrouw.

Mede gesubsidieerd door
MIT Zuid & Onze Huisartsen